Om oss

Vad kul att du funderar på att skaffa solceller!

Hitta-Solceller.se drivs av Gustav Haag och Alexander Toresson. Allt började med att jag (Gustav) skulle skaffa solceller till min villa. Jag kände att det var ett klokt beslut både för plånboken och miljön. Men det var svårt att hitta trovärdig information.  

På den enda sidan var solceller det bästa som hänt… på den andra sidan var optimerare djävulens påfund…

En dag när jag satt i bilen på väg hem från kontoret slog det mig: ”Det är bra för miljön om jag skaffar solceller. Det är ännu bättre för miljön om jag kan hjälpa andra att också skaffa solceller”.

Både jag och Alex har arbetat med digitala bolag tidigare. Själv kom jag senast ifrån ett uppdrag som konsult i poolbranschen. Hemsidan med ”5 misstag du behöver undvika när du skaffar solceller” startade som ett litet hobbyprojekt. Vissa spelar padel eller pysslar i trädgården på sin fritid. Jag och Alex kodar hemsidor 🙂

Marknaden för solceller lider av liknande utmaningar som poolbranschen:

  1. Marknaden är omogen och fragmenterad. Det finns helt enkelt för många bolag som lovar runt och håller tunt. 
  2. Som köpare är du i ett informationsunderläge. Du investerar i solceller eller pool en gång i livet. Säljaren, som är din motpart, sysslar med det varje dag.   

Vår målsättning med hemsidan är att:

  1. Hjälpa dig att fatta bättre beslut. Vi är en röst som är obunden till enskilda företag. Vi presenterar både fördelar och nackdelar med olika val och ger dig som fastighetsägare möjlighet att fatta ett väl underbyggt beslut.
  2. Förbättra klimatet. Vi vill hjälpa till och spela en (liten) roll i att stärka Sveriges elsystem och förbättra klimatet. 
  3. Göra branschen mer ”rumsren”. Det finns många duktiga installatörer, men även tyvärr väldigt många tveksamma installatörer. Vi vill hjälpa dig att utvärdera och hitta en installatör som passar just dig. De bra leverantörerna ska få fler kunder och de dåliga färre. 

Om du funderar på att skaffa solceller är den bästa platsen att börja med vår guide, 5 misstag du behöver undvika när du skaffar solceller”.